زخم نبود متولی قوی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی
شنبه 7 اسفند 1400 - 12:30:50
همدان خبر .خبرنگار اکرم رسولی
علی زبرجدی در گفتگو با خبرنگار همدان خبر با بیان اینکه در ساختار دولتی و حاکمیتی متولی قوی برای پیشگیری، علاج و ساماندهی آسیب های اجتماعی  و دیده بانی از تحقق عدالت به عنوان یک عامل محوری که در بخش های مختلف جامعه توازن و تناسب ایجاد می کند نداشتیم، افزود: با این روند، شاهد رشد روزافزون آسیب‌های اجتماعی و تعدد این آسیب‌ها خواهیم بود.

وی با بیان اینکه شورای مسائل اجتماعی که به تازگی در سطح کشور شکل گرفته متأسفانه برای متولیان امر آنچنان  دارای اهمیت نیست، اظهار کرد: زمانی که متولی قوی در ساختار حاکمیتی عهده دار مسایل اجتماعی وجود نداشته باشد، شناسایی آسیب‌های اجتماعی و اولویت‌ها در بحث‌های اجتماعی، پیش روی به سمت ارائه راهکارها و برنامه های مناسب برای حل مشکلات اجتماعی و پیدا کردن راه علاجی برای آنها نیز کمرنگ می‌شود.

این فعال حوزه آسیب‌های اجتماعی خاطرنشان کرد: با این وضعیت، برنامه ریزی قوت خاصی نخواهد داشت و شاهدیم که بیشتر امور به جلسات، گزارش‌ها و تشریفات خلاصه می‌شود.

زبرجدی با اشاره به اینکه این مسئله در استان همدان به وضوح قوی‌تر دیده می‌شود، خاطرنشان کرد: این مشکل باعث شده تا آسیب‌های اجتماعی خوب دیده نشود از سویی، مشکل بعدی این است که حوزه آسیب‌های اجتماعی را از آسیب‌های فرهنگی جدا نکرده‌ایم، هر چند که در برخی موارد مشکلات و آسیب‌های اجتماعی ریشه فرهنگی دارند و باید برای حل آنها برنامه های فرهنگی در اولویت باشد، مانند موضوع حجاب که نیاز به برنامه‌های فرهنگی دارد ولی یک معضل اجتماعی نیز قلمداد می شود.

مسئول دوره آموزش معارف انقلاب اسلامی در همدان تصریح کرد: امروزه دامنه آسیب‌های اجتماعی ما گسترش پیدا کرده و  در برخی از حوزه ها این آسیب ها  عمیق تر شده است که این امر ضرورت تفکیک مسایل اجتماعی  از فرهنگی و پرداختن مجزا و مستقل به این آسیب ها را دوچندان کرده است.
وی خاطر نشان کرد امروز آسیب های اجتماعی در حوزه های مختلف دیده می شود به عنوان مثال درحوزه خانواده، خشونت علیه زنان، قتل های ناموسی، طلاق‌های احساسی و عاطفی، ازدواج‌های سفید و هم باشی های دو جنس مخالف، انحرافات اخلاقی و جنسی که توسط برخی از رسانه‌های بیگانه در حال مطرح کردن و ترویج است، تجرد قطعی و مسئله جمعیت که باید تمامی این موارد در دستور کار برنامه ریزان و نهادهای مربوطه قرار گیرد.

وی بابیان اینکه آسیب‌های دیگری که در مابقی عرصه‌ها وجود دارد؛ مانند اعتیاد، مهاجرت نخبگان، بیکاری، خودکشی، زباله گردی، جرایم خشنی چون اسیدپاشی، قتل، سرقت و اعتیاد به فضای مجازی نیز به مسائل اجتماعی دیگری گره خورده‌اند، گفت: باید به فقر به عنوان یک کلان عامل در مسائل اجتماعی نگریست.

زبرجدی با تاکید بر اینکه در بررسی علل بروز ب هی آسیب های اجتماعی همچون ترک تحصیل، کودکان کار یا به تأخیر افتادن سن ازدواج می‌بینیم که بحث‌های اقتصادی نقش مهمی دارند، اظهار کرد: بحث‌های اجتماعی اگرچه با بحث‌های فرهنگی در هم تنیده هستند اما باید هرکدام را از منظر خود مورد بررسی قرار دهیم.

http://hamadankhabar.ir/fa/News/10356/زخم-نبود-متولی-قوی-در-پیشگیری-از-آسیبهای-اجتماعی
بستن   چاپ