سرمایه گذاری 11026 میلیارد ریالی در بخش آب استان همدان
چهارشنبه 11 اسفند 1400 - 21:01:11
همدان خبر
سرپرست شرکت آب منطقه ای همدان اعلام کرد؛
سرمایه گذاری 11026 میلیارد ریالی در بخش آب استان همدان/ افتتاح دو پروژه در دهه فجر
سرپرست شرکت آب منطقه ای همدان با بیان اینکه در بخش آب استان همدان تاکنون بالغ بر 11026 میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی صورت گرفته است، گفت: در دهه فجر سال جاری نیز دو پروژه با اعتبار 17 میلیون ریال افتتاح خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، مهندس محمد ضروری؛ سرپرست شرکت آب منطقه ای ضمن تبریک چهل و سومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران با اشاره به اقدامات صورت گرفته در شناسایی و انسداد چاه های غیرمجاز در سطح استان همدان عنوان کرد: از سال 1393 تاکنون تعداد 5 هزار و 208 حلقه چاه غیر مجاز در استان مسدود شده که این اقدام موجب جلوگیری از اضافه برداشت بیش از 305 میلیون مترمکعب شده است.
وی با اشاره به اینکه تعداد کنتورهای نصب شده بر روی چاه های استان همدان نیز در سال جاری برابر 333 دستگاه است، گفت: تاکنون تعداد 4 هزار و 929 دستگاه انواع کنتور هوشمند بر روی چاه های کشاورزی شرب و صنعت استان همدان نصب شده است.
سرپرست شرکت آب منطقه ای همدان، حجم آب صرفه جویی شده در پی نصب کنتور هوشمند در سال جاری را برابر با هفت میلیون و 930 هزار مترمکعب و در مجموع سال های مذکور برابر 59 میلیون و 520 هزار مترمکعب اعلام کرد و افزود: سعی شده است تا در راستای حفاظت از منابع آب استان همدان اقدامات را برنامه ریزی شده پیش ببریم.
وی تصریح کرد: از سال 1393 تاکنون تعداد 330 جلسه شورای حفاظت از منابع آب در سطح 10 شهرستان همدان برگزار شده است.
ضروری در ادامه صحبت های خود، به اقدامات صورت گرفته در حوزه آب استان همدان تاکنون اشاره کرد و گفت: بحث تالوار و آبرسانی به همدان از آن بابت برای ما در اولویت است تا بتوانیم آب را تامین کنیم بدین ترتیب، در راستای سفر وزیر نیرو به همدان و پیگیری های صورت گرفته ، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاه کارگاه دیگری را در محل سد تالوار تجهیز نموده و نیروی انسانی و ماشین آلات سنگین را مستقر کرده تا عملیات اجرایی سازه پیش تصفیه، مخازن و ابنیه فنی ایستگاه های پمپاژ را تکمیل نماید. همچنین قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاه تعداد چهار اکیپ اجرایی در تصفیه خانه مستقر نموده و در حال تکمیل سازه های کلاریفایر و فیلتراسیون و ساختمان‌های شیمیایی و کلر زنی هستند.
وی با بیان اینکه در صورت تامین اعتبارات مورد نیاز و تهیه و ساخت مصالح فلزی به مقدار 10 کیلومتر لوله فولادی اجرای باقیمانده خط انتقال نیز به پایان خواهد رسید.
مهندس ضروری ادامه داد: از سویی، بالغ بر 230 کیلومتر رپرگذاری های رودخانه ها، 113 هکتار آزادسازی حریم رودخانه ها و 152 کیلومتر لایروبی رودخانه های استان به انجام رسیده است.
سرپرست شرکت آب منطقه ای همدان در تشریح این موضوع گفت: استان همدان با وسعت بیش از 19 هزار و500 کیلومتر مربع شامل رودخانه های دائمی و فصلی متعددی است که مجموع طول رودخانه های اصلی در بازه های اصلی حدود یک هزار و 100 و در مجموع طول اعم از دائمی و فصلی آن در حدود سه هزار کیلومتر است.
ضروری خاطرنشان کرد: در خصوص وضعیت رودخانه قراردادهای مربوط به تعیین حدود بستر و حریم بالغ بر یک هزار و 433 کیلومتر از رودخانه های استان منعقد و فرآیند مطالعات آغاز شده که از این میزان، مطالعات 595 کیلومتر از رودخانه ها به پایان رسیده و مصوب شده است.
وی با اشاره به اینکه مطالعات مربوط به 838 کیلومتر از رودخانه ها نیز در دست انجام است، تصریح کرد: به منظور آگاهی عمومی در جهت عدم دخل و تصرف در حریم و بستر رودخانه های استان، نشانه گذاری در محدوده رودخانه ها در دستور کار قرار گرفته است.
سرپرست شرکت آب منطقه ای همدان با بیان اینکه ابتدای انقلاب اسلامی تصفیه خانه آب شرب اکباتان با ظرفیت 400 لیتر در ثانیه با خط انتقال 10 کیلومتر فعال بود، اظهار کرد: هم اکنون تعداد 5 تصفیه خانه با ظرفیت 6 هزار و 165 لیتر در ثانیه در استان همدان فعال و یا در حال احداث است.
ضروری این تصفیه خانه ها را شامل تصفیه خانه آب شرب سد سرابی، تصفیه خانه آبرسانی به همدان، تصفیه خانه آب شرب سد کلان ملایر، تصفیه خانه شهید بهشتی و تصفیه خانه آب شرب الوند دانست.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود، با بیان اینکه در بخش آب استان همدان تاکنون بالغ بر 11026 میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی شامل اصل تسهیلات و بازپرداخت آن صورت گرفته است، گفت: به منظور پیشروی پروژه سد خرمرود به روش فاینانس داخلی سرمایه گذاری 5 هزار و 376 میلیارد ریالی صورت گرفته است.
سرپرست شرکت آب منطقه ای همدان در این راستا به سرمایه گذاری های برابر 3 هزار و 376 میلیارد ریالی در عملیات ساخت سد گرین نهاوند نیز اشاره کرد و افزود: در قالب اجرای تصفیه خانه و ایستگاه پمپاژ سد کلان ملایر به روش B.O.T سرمایه گذاری 400 میلیارد ریالی و برای اجرای تصفیه خانه سد سرابی تویسرکان به روش B.O.T نیز سرمایه گذاری ای بالغ بر 230 میلیارد ریال صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: بالغ بر 1644 میلیارد ریال به منظور پیش روی طرح آبرسانی به همدان به روش مشارکتی سرمایه گذاری شده است.
ضروری به وضعیت سد مخزنی خرمرود نیز اشاره کرد و گفت: تامین آب جهت مصارف فعالیت های صنعتی به میزان 1.5 میلیون مترمکعب، تامین مصارف شرب مراکز جمعیتی منطقه به میزان 1.32 میلیون  مترمکعب، رهاسازی نیاز زیست محیطی به میزان 1.04 میلیون مترمکعب و تامین مصارف کشاورزی حقابه های پایین دست از جمله اهداف احداث این طرح است.
وی با بیان اینکه تکمیل این سد نیازمند اعتباری بالغ بر چهار هزار میلیارد ریال است، گفت: در طرح آبرسانی به تویسرکان از سد سرابی نیز تا کنون اعتباری در حدود 29 میلیارد تومان هزینه و تصفیه خانه آب شرب نیز توسط سرمایه گذار بخش خصوصی و به روش B.O.T با مبلغ 230 میلیارد ریال در حال تکمیل و در مراحل نهایی است.
سرپرست شرکت آب منطقه ای همدان در پایان خاطرنشان کرد: طی ایام الله دهه فجر سال جاری ایستگاه هیدرومتری و مقطع کنترل شان آباد با اعتبار ده میلیارد ریال و حجم 60 مترمکعب در ثانیه و ایستگاه هیدرومتری و مقطع کنترل کارخانه در شهرستان تویسرکان با ظرفیت 40 مترمکعب در ثانیه با اعتبار هفت میلیارد ریالی افتتاح خواهد شد.



http://hamadankhabar.ir/fa/News/10362/سرمایه-گذاری-11026-میلیارد-ریالی-در-بخش-آب-استان-همدان
بستن   چاپ