آخرین مطالب

کتاب «بهشت عارفان» شرح کلمات عرفانی باباطاهر همدانی اثر حسین انصاریان در همدان رونمایی شد اخبارویژه

کتاب «بهشت عارفان» شرح کلمات عرفانی باباطاهر همدانی اثر حسین انصاریان در همدان رونمایی شد

  بزرگنمایی:
آیین پاسداشت حجت‌الاسالام شیخ حسین انصاریان در همدان برگزار و در آن کتاب «بهشت عارفان»، با موضوع شرح کلمات عرفانی باباطاهر همدانی اثر استاد شیخ حسین انصاریان رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار همدان خبر، استاد اخلاق، مفسر قران و مولف کتاب «بهشت عارفان»، حجت‌الاسلام شیخ حسین انصاریان، صبح روز پنجشنبه، 12 شهریور، در مراسم رونمایی از کتاب بهشت عرفان گفت: آشنایی من با  اشعار باباطاهر به دوران دبیرستانم برمی‌گردد.

نگارنده کتاب عنوان کرد: بنده از جوانی به کلمات قصار باباطاهر علاقه داشتم و تمایل داشتم که شرحی بر این کلمات  داشته باشم که بسیار هم پیچیده است.

وی با اشاره به پیچیدگی های لغوی که در اشعار باباطاهر وجود دارد، اظهار کرد: علاقه به اشعار و کلمات به کاربرده شده در رباعیات باباطاهر مرا به سمت نگارش این کتاب سوق داد.
  
حجت‌الاسلام انصاریان، در ادامه از انس خود با اشعار باباطاهر گفت و ادامه داد: من از اشعار ایشان بسیار استفاده می‌کنم، به خصوص دوبیتی «خوشا آنان که الله یارشان بی‌، به حمد و قل هو الله کارشان بی‌، خوشا آنان که دائم در نمازند، بهشت جاودان بازارشان بی‌»، که برگرفته از مضمون سوره معارج است و اغلب با خواندن این اشعار گریه می‌کنم.

نگارنده کتاب بهشت عرفان، در خصوص زمان نگارش کتاب توضیح داد: روز شهادت حضرت امام صادق(ع) شرح بر کلمات قصار باباطاهر را شروع کردم و دقیقا اذان مغرب شب عرفه سیدالشهدا(ع) این تفسیر در هزار صفحه تمام شد.

وی با بیان اینکه در گذشته سه الی چهار شرح بر کلمات قصار باباطاهر نوشته شده است، گفت: یکی شرح 170 صفحه‌ای است که بر آرای صدرالمتالهین نوشته شده که شرح کلمات باباطاهر نیست، دیگری شرحی مربوط به قرون گذشته است که مختصر است و تفسیر به شرح آن بیشتر از پنج خط نیست، یک شرح هم در زمان ما یک دانشجو از آقای دینانی سوال می‌کند و بر اساس ادبی و فلسفی است.

حجت‌الاسلام انصاریان اضافه کرد: هیچکدام از شرح‌های نوشته شده از آیات قرآن و روایات اهل بیت(ع) و اشعار ناب نیست ولی من سعی کردم ریشه کلمات او را در آیات قرآن و روایات اهل بیت جستجو کنم که آیه و روایات در آن موج می‌زند و ثابت کردم که اشعار باباطاهر با آیات قرآن و روایات اگر مانوس نبود این کلمات به وجود نمی‌آمد، همچنین به این نتیجه رسیدم که ایشان شیعه بوده است.

وی بیان کرد: 12 مقاله از دانشمندان اروپا به دستم رسیده که دقیق اشعار باباطاهر را پیگیری و جست‌وجو کردند اما هر 12 مقاله نوشته‌اند که ما از اساتید باباطاهر اطلاعی پیدا نکردیم.

مولف کتاب بهشت عارفان، توصیه کرد، مردم همدان نسبت به این شاعر و عارف شناخت بیشتری پیدا کنند و با مطالعه این کتاب نهایت بهره را از این اشعار عرفانی ببرند.

آیت‌الله شعبانی در آیین پاسداشت استاد شیخ حسین انصاریان، اظهار کرد: اگر روحانیت نبود، اسلام در این دوران از چنین جایگاهی برخوردار نبود و اگر امروز نام خدا، پیامبر(ص) و اهل‌بیت(ع) باقی مانده، به برکت تلاش علما و مبلغان است.

وی افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری به تبلیغ دین و ارتباط روحانیت با مردم نیاز داریم و مردم باید احساس کنند روحانیت در کنار آنها و از جنس خودشان است.

آیت‌الله شعبانی خاطرنشان کرد: هجمه‌ها علیه دین و دینداری، ضرورت فعالیت‌های تبلیغی را دوچندان کرده است و جامعه به خصوص جوانان، همچنان نیازمند شنیدن موعظه و سخنان علماست.

نماینده ولی فقیه در استان تأکید کرد: مبلغان باید دغدغه‌های دینی و اجتماعی مردم را بشنوند و برای آنها راهکار ارائه دهند، همچنین مساجد و مجموعه‌های فرهنگی، باید از ظرفیت علما و سخنرانان بیشتر استفاده کنند.

در پایان این مراسم ضمن رونمایی از کتاب بهشت عرفان، از استاد و عالم برجسته حجت‌الاسلام شیخ حسین انصاریان تجلیل به عمل آمد.

این مراسم صبح روز پنج‌شنبه، 12 شهریور، به همت شهرداری همدان برگزار شد.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

بازدید مدیرکل تسهیلات و تامین منابع وزارت میراث‌فرهنگی از غار علیصدر

اجرای الزامات استاندارد با نظارت دقیق دنبال می‌شود

اصناف بخشی از فرآیند تولید امنیت در جامعه هستند

معاملات ملکی با اختصاص شناسه یکتا شفاف می‌شود

خدمت رسانی به مردم بی وقفه ادامه دارد

مسجد جامع همدان، نیازمند اقدام فوری و مرمت اضطراری است

سند راهبردی توسعه گردشگری همدان تا دو ماه آینده تصویب می‌شود

از کنتور گاز عکس بگیرید و درآمد کسب کنید

همراهی مردم تنها راه گذر از بحران ناترازی گاز در فصل سرد است

ظرفیت‌های شهرداری و بهزیستی را برای حل مسائل اجتماعی به‌کار می‌گیریم

مخزن امن موزه منطقه‌ای غرب کشور به‌زودی افتتاح می‌شود

گام تازه برای احیای بافت تاریخی همدان/ ظرفیت‌ها و محرک‌های توسعه بررسی شد

هشتمین جشنواره ملی سیر و موسیر همدان برگزار می‌شود

بازگشتِ سهم‌خواهان به رسانه؛ هرگز!

با دبیر جامعه اسلامی کارگران و رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان همدان؛ «آقای روحانی! دورانِ بزکِ خیانت گذشت، حالا وقتِ پاسخگویی است»

سطح زیرکشت باغ‌های پسته در همدان به 404 هکتار رسید

ارتقای کیفیت زندگی در منطقه 3 همدان

14 گره ترافیکی همدان در مسیر ساماندهی قرار گرفت

تعریض 15 متری بلوار شهیدان حاجی‌بابایی برای کاهش گره‌های ترافیکی

افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های عمرانی منطقه 3 شهرداری همدان

از تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام تا توسعه زیرساخت‌های شهری توسط شهرداری منطقه دو همدان

امضای چهار تفاهم‌نامه با هدف اجرای طرح‌های اقتصادی و توسعه‌ای و ایجاد 950 فرصت شغلی در استان همدان

کتاب «بهشت عارفان» شرح کلمات عرفانی باباطاهر همدانی اثر حسین انصاریان در همدان رونمایی شد

از میدان خدمت تا روایت رسانه؛ استاندار همدان پاسخگوی اصحاب رسانه

تمامی تقاطع‌های شهر همدان به برق پشتیبان تجهیز شدند

تعاونی مصرف کارکنان جهاد کشاورزی همدان، الگویی موفق از اقتصاد تعاونی با چهار عنوان ملی

برای پیروزی در جنگ ترکیبی، نظام آموزشی را متحول کنیم

تأکید شهردار همدان بر آماده‌سازی کامل شهر برای آغاز سال تحصیلی

بررسی میدانی مشکلات اهالی چند روستای محروم توسط نماینده ولی فقیه در استان همدان

گردشگری یکی از محورهای اصلی توسعه اقتصادی در استان همدان است/ مردم باید از ظرفیت‌های گردشگری استان بهره‌مند شوند

مدیرکل جدید میراث‌فرهنگی استان همدان معرفی شد

مدیریت مصرف برق برای حفظ پایداری شبکه است/ اصلاح الگوی مصرف باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود

کاهش انتقال آب از تالوار با منابع اکباتان و آبشینه جبران می‌شود؛ تأمین آب شرب همدان پایدار است

چند طرح راه و شهرسازی با حضور فرزانه صادق مالواجرد در همدان به بهره‌برداری رسید

رمز موفقیت در «زمان‌شناسی، موقعیت‌شناسی و اقدام به موقع» است / قدر فرصت خدمت را بدانیم

افت 42 متری آبخوان کبودرآهنگ؛ در برخی مناطق دیگر آب قابل برداشت نداریم

تعویض 7552 کنتور معیوب با اجرای طرح ملی مهتاب در همدان

تأمین 730 میلیارد تومان برای تکمیل تصفیه‌خانه تالوار در دستور کار قرار گرفت

همدان می‌تواند به بزرگ‌ترین پژوهشگاه و آزمایشگاه طب ایرانی و سینوی تبدیل شود

بوعلی سینا با انتخاب همدان، کریدور تمدنی ایران را رقم زد

آغاز چهل‌ویکمین دوره مسابقات ورزشی دانش‌آموزان دختر سراسر کشور با شعار "همه با هم برای ایران، برای مدرسه"

همدان؛ الگوی عملیاتی دولت پای کار مردم در بحران‌ها / از حضور میدانی استاندار تا نجات 1100 تن گوشت در ماه رمضان

از جشنواره گیاهان دارویی تا نشست محور گردشگری غرب کشور

پایان رقابت‌های شطرنج کارکنان شهرداری‌های کلان‌شهرهای ایران در همدان؛ تهران و مشهد بر سکوی نخست ایستادند

ورزش، زمینه‌ساز پویایی، انگیزه و همدلی در مجموعه شهرداری‌هاست

دانشگاه آزاد متولی گردشگری ورزشی استان شود

مدیریت محله‌محور با محوریت مسجد، راهبرد اصلی دولت برای حل مسائل کشور است

تولید 19 هزار و 500 تن سیر در همدان با ظرفیت توسعه صادرات

افتتاح 1260 پروژه عمرانی و اقتصادی در هفته دولت با حضور وزیر راه و شهرسازی در همدان

برگزاری 13 برنامه فرهنگی، هنری و گردشگری به مناسبت روز همدان