آخرین مطالب

مجریان انتخابات مجلس در سراسر کشور چه گرایش سیاسی دارند؟ + آمار سیاسی

  بزرگنمایی:
از بین استانداران، فرمانداران، معاونان سیاسی ـ امنیتی استانداران، مدیران کل انتخابات استانداری‌ها و سایر مدیران مرتبط با انتخابات، ۹۰ درصد، اصلاح‌طلب؛ ۸ درصد مستقل و ۲ درصد نیز اصول‌گرا هستند.

مجریان انتخابات مجلس در سراسر کشور چه گرایش سیاسی دارند؟ + آمار


گروه سیاسی خبرگزاری  ــ
در فاصله چهارماه تا انتخابات مجلس یازدهم، آیت‌الله احمد جنتی، شخصی که دستگاه تحت مدیریت او، به‌عنوان نگهبان رأی مردم بر روند برگزاری انتخابات نظارت می‌کند، دغدغه‌ خود را نسبت به اجرای انتخابات اینطور مطرح می‌کند: «متأسفانه از مدت‌ها قبل تغییر گسترده استانداران و فرمانداران را شاهد هستیم و این احتمالاً برای این است که خط آن‌ها را پیگیری کنند. خیلی از این افراد جناحی هستند».

سوالی که پیش می‌آید این است که اولاً گرایش خاص برگزارکنندگان انتخابات، چه اثری در روند برگزاری انتخابات دارد؟ ثانیاً وضعیت گرایش مجریان انتخابات در حال حاضر چگونه است که دبیر شورای نگهبان نسبت به آن اظهار نگرانی کرده است؟

در پاسخ به سؤال نخست باید گفت که آنچه قانون بر آن تأکید دارد، برگزاری سالم انتخابات و حراست از رأی مردم است. صرف اینکه کدام جریان سیاسی انتخابات را برگزار کند،‌ به‌خودی خود، حائز اهمیت نیست، امّا چنانچه در آستانه انتخابات، تلاش‌های گسترده‌ای برای روی کار آوردن مجریانی با یک گرایش سیاسی خاص صورت گیرد، زمینه‌های نگرانی نسبت به نحوه برگزاری انتخابات را فراهم می‌کند.

این موضوع مخصوصاً‌ درباره دولتی که رسماً نسبت به دو جریان سیاسی کشور، اعلام استقلال می‌کند و خود را نه اصلاح‌طلب می‌داند نه اصول‌گرا، اهمیت دوچندانی دارد. به‌عبارتی توقع این است که ترکیب مجریان انتخابات در چنین دولتی، دارای استقلال از جریان‌های سیاسی باشد.

امّا پاسخ به سؤال دوم؛ از انتخابات 96 به این سو، 28 استاندار، 27 معاون سیاسی استاندار، 24 مدیرکل انتخابات استانداری، 300 فرماندار، 200 معاون سیاسی فرماندار، 23 مدیرکل آموزش و پرورش و 13 مدیرکل ثبت احوال تغییر یافته است.

بررسی‌های خبرنگار فارس درباره چگونگی گرایش سیاسی این تغییرات، نشان می‌دهد که از سال 96 تاکنون، 27 استاندار اصلاح‌طلب، یک استاندار اصول‌گرا و 3 استاندار وابسته به حزب اعتدال و توسعه منصوب شده است.

 

همچنین 25 معاون سیاسی- امنیتی استاندار، اصلاح‌طلب، 2 اصول‌گرا، 3 اعتدال و توسعه و 1 نفر مستقل نصب شده‌ است.

در بین مدیران کل انتخابات استانداری‌های کشور که تغییر پیدا کرده‌اند، 28 نفر اصلاح‌طلب و 3 نفر عضو حزب اعتدال و توسعه هستند. هیچ اصول‌گرا و مستقلی در این بین نصب نشده است.

بر اساس این گزارش، 257 نفر از فرمانداران منصوب شده اصلاح‌طلب، 26 فرماندار اعتدال‌گرا، 12 مستقل و 5 فرماندار دیگر اصول‌گرا هستند.

 

 

گرایش سیاسی مدیران کل ثبت احوال نیز از این قرار است: 18 اصلاح‌طلب، 1 اصول‌گرا، 4 اعتدال و توسعه و 7 مستقل.

بررسی گرایش سیاسی مدیران کل آموزش و پرورش نشان می‌دهد که 26 تن از آن‌ها اصلاح‌طلب هستند. 2 نفر نیز عضو حزب اعتدال و توسعه و 3 نفر دیگر مستقل هستند. در بین این افراد هیچ فرد اصول‌گرایی وجود ندارد.

در مجموع، 124 مدیر اصلاح‌طلب، 4 اصول‌گرا، 15 اعتدال و توسعه‌ای و 11 مستقل، اجرای انتخابات مجلس یازدهم را به‌عهده گرفته‌اند.

بنابراین، از بین استانداران، فرمانداران، معاونان سیاسی- امنیتی استانداران، مدیران کل انتخابات استانداری‌ها، مدیران کل ثبت احوال و مدیران کل آموزش و پرورش، حدود 90 درصد افرادی که منصوب شده‌اند، دارای گرایش اصلاح‌طلبی؛ 8 درصد مستقل و 2 درصد نیز اصول‌گرا هستند.

واکنش وزیر کشور

تغییر فرمانداران، استانداران و مقامات استانی نه تنها سخنان انتقادی دبیر شورای نگهبان را درپی داشت بلکه باعث شد مقام دولتی مربوطه یعنی عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور نیز توضیحاتی را ارائه کند.

وی، تغییر مدیران را عمدتاً‌ ناشی از بازنشسته‌ شدن این افراد دانسته و گفته است: «اینکه آیا این تغییرات در مسیر انتخابات است یا نه، باید گفت این حتماً در راستای انجام صحیح قانونی و سالم انتخابات است و اگر کسی خلاف این را در عمل دید به نظارت و بازرسان شکایت کند و محاکم هم رسیدگی کنند». 

 

وزیر کشور این را هم گفته است که در راستای تأمین منافع مردم و عمل به قانون، اگر نیاز باشد، شب انتخابات هم استانداران و فرمانداران را تغییر می‌دهد.

برگزاری آخرین انتخابات مجلس در دولت تدبیر و امید، در حالی بر دوش رحمانی فضلی قرار گرفته که اکثریت متولیان برگزاری انتخابات، متعلق به جریان سیاسی اصلاحات است. به نظر می‌رسد آزمون دشواری پیش روی دولت قرار دارد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

از دست رفتن بازار صادرات سیب‌زمینی ایران به دلیل نوسان قیمت و تصمیمات خلق‌الساعه دولت

تجربه‌ای از جنس لمس و شنیدن در بهشت خاموش ایران/ بازدید نابینایان و کم‌بینایان از غار علیصدر همدان

چهارمین بزرگداشت میررضی‌الدین آرتیمانی شاعر زیباترین ساقی‌نامه در تویسرکان برگزار شد

دولت باید هم‌زمان با اخذ مالیات، حامی تولید و اشتغال باشد

اجرای برنامه دف‌نوازان ایران زمین در آرامگاه بوعلی‌سینا/ مسافران و شهروندان همدانی به صورت رایگان مهمان این برنامه بودند

متولیان باید برای رشد علمی استان همدان برنامه‌ریزی کنند

شهید مدنی اهل معرفت، تقوا و مجاهدت بود

جمع‌آوری خودروهای فرسوده از سطح منطقه 3

نیاز حیاتی صنایع تبدیلی کشاورزی همدان به پنج هزار میلیارد تومان تسهیلات برای رهایی از چالش‌ها

ضایعات محصولات سیب زمینی در همدان 20درصد کاهش یافت

ششمین جشنواره برداشت رازیانه در رزن برگزار شد

همکاری شرکت سیاحتی علیصدر با تیپ 216 زرهی شهید قهرمان همدان

آغاز عملیات اجرایی فاز نخست اراضی قابل واگذاری سایت دائمی پارک علم و فناوری همدان

گلایه استاندار همدان از بی‌توجهی برخی مدیران کل به جشنواره سیر و موسیر سولان

تأکید استاندار همدان بر امیدآفرینی و اعتمادسازی در محور جهاد تبیین

گردهمایی ائمه جماعت و هیئت امنای مساجد شهرستان همدان با موضوع مدیریت مصرف آب و برق برگزار شد

فاز جدید مرمت بازار سنتی نهاوند آغاز شد

اتمام پروژه اصلاح هندسی بلوار شهید سردار شادمانی و ایجاد دوربرگردان جدید

50 درصد سیر کشور در همدان تولید می شود

نخستین جشنواره تئاتر طنز هگمتانه در همدان آغاز شد

عبور 5.1 میلیون وسیله‌نقلیه بین‌استانی در مرداد 1404

دوره آموزشی اصول‌ ایمنی و بهداشت حرفه ای و مانور دور میزی پدافند غیر عامل در نیروگاه دورود

نشست مدیران ارشد شرکت «تهیه و تولید مواد معدنی ایران» با محوریت معدن کاری پایدار برگزار شد

افتتاح فاز دوم ساختمان اصلی مجموعه سایت دائمی پارک علم و فناوری همدان

وقتی صدای 6 سال خاموش یک مرد در سفر استاندار شنیده شد

معارفه رئیس جدید اداره میراث‌فرهنگی شهرستان تویسرکان

رکورد 60 هزار کیلومتر گشت جاده‌ای و اجرای 500 فعالیت ایمنی توسط راهداری ملایر در مسیر بازگشت زائران اربعین

سومین کنفرانس و نمایشگاه گردشگری سلامت اکو(12 ژوئن 2025)

مسافرت من باعث سرگرمی عزیزان شده| کاری را که فکر می کنم درست است انجام می دهم| سفر من ضرری به مردم نمی زند!

✨ اگر سید علی آن روز جام زهر می نوشید...

دعوت سپاه انصارالحسین(ع) همدان از آحاد مردم، جهت شرکت در راهپیمایی روز قدس

شهید شاه حسینی شهید شاخص سال 1404 در همدان معرفی شد

مدال طلای جشنواره Lion City 2025 سنگاپور به علی ثقفی رسید

کمک ده میلیارد ریالی بسیجیان همدان برای آزادی بانوان زندانی

وقتی ویلای شاه برای استفاده مسئولین منطقه نظامی میشود+فیلم

در عرصه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، بهزیستی یکی از ناکارآمدان

گزارشات ثبت شده مردم در سامانه مطالبه‌گری سو تا حصول نتیجه پیگیری می‌شود

سفیدشویی کارگزاران و اصلاحات با چاشنی پناه گیری پشت فرزند رهبری!

سفیدشویی کارگزاران و اصلاحات با چاشنی پناه گیری پشت فرزند رهبری!

کثافت کاری زیر پوست دانشگاه و خواب سنگین متولیان!

فساد ستیزی وزیر راه و شهرسازی فرزانه صادق؛ دامن گیر پرونده‌داران در نظام مهندسی شد

شستشوی حرم حضرت زینب( س) توسط مدافعان حرم

بیکاری در “کار “ بیداد می‌کند/مطالبه مردم همدان از نمایندگان مجلس، راستی آزمایی آمار عملکردی 2 ساله‌ مدیرکل اداره کار است!

جوابیه مدیر‌کل صمت به گزارش “ همدان خبر”

مانع سقوط صنعت، معدن و تجارت استان شوید

مهارتورم‌ و رشد تولید نیازمند اجرای کامل قوانین است/تاکنون حق یک درصدی دولت از معادن در همدان پرداخت نشده است

تنقیح قوانین اقتصادی توسط مجلس کمک بزرگی به رونق تولید می‌کند

استفاده آزمایشی از روش نوین محلول پاشی برای یخ زدایی و برفروبی

پیش بینی برداشت 130 هزار تن گندم و جو از مزارع کبودراهنگ

ارتقای تولید و اشتغال مساوی است با کاهش آسیب های اجتماعی/ شفافیت مالی لازمه کار تولیدکننده است